Brideshead Revisited vertelt het verhaal van de jonge Charles Ryder, die tijdens zijn studie in de turbulente jaren twintig de charismatische Sebastian ontmoet.
Tussen Charles en Sebastian ontstaat een hechte vriendschap. Sebastian maakt onderdeel uit van de Engelse aristocratie en Charles laat zich al snel verleiden tot deze rijke wereld vol pracht en praal. Gecharmeerd door deze omgeving en verblind door Sebastians mooie zus Julia, raakt hij steeds nauwer betrokken bij hun stormachtige familieperikelen.
Brideshead Revisited draait om de liefde van Charles – voor zijn beste vriend Sebastian, diens beeldschone, mondaine zus Julia en de levenswijze van de upperclass. Door het meeslepende verhaal vol onderhuidse spanning en de tot in perfectie doorgevoerde stijl was Brideshead Revisited als tv-serie in jaren 80 een doorslaand succes. De oorspronkelijke roman van Evelyn Waugh wordt wereldwijd beschouwd als klassieker.
“…niet de grote filmliefde van de televisieserie. Maar de verhouding tussen de twee mannen (…) is nog steeds romantisch en aantrekkelijk genoeg (NRC)
“…het acteerwerk [is] verfijnd, de cinematografie en aankleding goed getroffen, en het onderliggende verhaal krachtig” (Volkskrant)
Soms biedt een tegenslag ook weer nieuwe kansen…. Al een hele tijd wilden we de film“2001: A Space Odessey” draaien en eindelijk leek het zo ver te zijn. Maar helaas kregen we zojuist vanuit Londen te horen dat er toch geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is. Nu wordt er weinig gesproken in de film maar ondertiteling […]
Het Filmhuis Lisse wenst alle haar bezoekers een fijn, gezond en veilig Nieuwjaar toe. Daarbij natuurlijk ook veel kijkplezier in het enige en mooiste Filmhuis tussen Haarlem, Leiden, Alphen en Groot Brittanie. Net bekomen van de verbouwing van de projectorruimte en de vernieuwing van de projectie apparatuur staan alweer nieuwe uitdagingen klaar in het nieuwe […]
Deze week werd bekend dat Loek Dijkman op vrijdag 1 november jl. is overleden. Loek Dijkman was directeur van Topa, een verpakkingsbedrijf in Voorhout. Achter in de Grevelingenstraat had hij het kantoorgebouw van de stichting ARTOPA waar nog ruimte over was. Daarin konden verenigingen en partikulieren ruimte gebruiken voor een luttel bedrag. Er was zelfs […]