Een kunststudent raakt via de liefde verbonden met het dubieuze oorlogsverleden van zijn schoonvader. Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van Das Leben der Anderen, wekt met grootse decors een van de rumoerigste periodes van Duitsland tot leven.
Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime raken ook zijn persoonlijke leven.
Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Hij belandt op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening, die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt. Op de academie ontmoet hij Elisabeth. De twee worden op slag verliefd.
Elisabeths vader, Professor Seeband, is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.
Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende Das Leben der Anderen, schetst de turbulente jaren van 1937 tot 1966, en baseerde zich op het levensverhaal van kunstenaar Gerhard Richter.
“Goed uitgediepte personages en elegant script” (NRC)
“Florian Henckel von Donnersmarck weet wederom gitzwarte bladzijden uit zijn vaderlandse geschiedenis op meesterlijke wijze te combineren met een intiem drama. Net als in Das Leben der Anderen.” (Telegraaf)
“In Werk ohne Autor ontstaat een fascinerend en verscheurd tijdsbeeld dat de volle drie uur speelduur boeit.” (AD)
Maandag 13 februari draait het Filmhuis Lisse voor de Rotary club Hillegom-Lisse de documentaire ‘Roep van de Woestijn’ van de Lissese filmmaker Pierre Jacobs. In deze film volgt Jacobs twee broers die een reis maken door woestijngebied in Afrika. Het is een boeiend verhaal over twee avonturiers die al meer dan 50 jaar reizen in […]
Na aanleiding van de 100.000e bezoeker in het Filmhuis werd de voorzitter uitgenodigd in de studio in Noordwijk voor een interview. Ook de plannen voor hetOp YouTube is dit 20 minuten durende gesprek te volgen.
Eindelijk was het dan zo ver; dinsdagavond 6 december 2022 verwelkomde het Filmhuis Lisse (FHL) de 100.000e bezoeker sinds de oprichting in 1981. Want we hadden deze mijlpaal eigenlijk al eerder verwacht maar daar stak het COVID-19 virus een stokje voor. Hopelijk liggen de tijden van beperkingen en zelfs een gehele sluiting nu voorgoed achter […]