Un Sac de Billes vertelt het verhaal van de ongelooflijke moed en vindingrijkheid van 2 jonge Joodse broers, die door bezet Frankrijk zwerven om uit handen van de Nazi’s te blijven en herenigd te worden met hun familie. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Joseph Joffo over de wijze waarop hij WO 2 overleefd heeft.
De jonge joodse Joseph ontvlucht samen met zijn oudere broer Maurice het door de Nazi’s bezette Parijs om het vrije deel van Frankrijk (Vichy-Frankrijk) te bereiken. De jongens zijn op zichzelf aangewezen en weten dankzij een ongelofelijke dosis moed en vindingrijkheid te ontsnappen naar Nice. De Duitsers trekken echter verder op en de veiligheid blijkt van korte duur. De jongens zullen alles op alles moeten zetten om hun afkomst te verbergen. Hun intense band en de hoop op hereniging met hun ouders en grote broers houden hen staande. Samen kunnen ze de wereld aan.
Dit Franse drama is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Frans-Joodse auteur Joseph Joffo uit 1973. In Nederland is de roman uitgegeven als “Een zak vol knikkers”.
De titel Un sac de billes verwijst naar het feit dat de jonge Joseph de Jodenster die hij van de nazi’s moest dragen, in Parijs ruilde met zijn schoolkameraad voor een zakje knikkers.
“Een oerdegelijke film over de beproevingen van twee broers in oorlogstijd […] De twee broers zijn te allen tijde geloofwaardig.” (Filmvandaag.nl)
“Onmogelijk om het droog te houden bij deze nieuwe Franse speelfilm met Patrick Bruel […] Een warm verhaal over een hecht gezin […] De beelden van Vieux-Nice tijdens de oorlogsjaren zijn bijvoorbeeld prachtig om te zien.” (Frankrijk.nl)
“Goed gespeeld […] Mooi gefilmd.” (Volkskrant)
Dinsdagavond 15 februari ’22 heeft de minister van gezondheid weer gesproken en zijn boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden in stappen afgebouwd. De culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 01:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen weer op de oude tijd […]
Dinsdagavond 25 januari ’22 hebben de premier en de minister van gezondheid weer gesproken en hun boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden versoepeld, de culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 22:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen een half uur eerder […]