Regisseur Ken Loach heeft opnieuw een indrukwekkende film aan zijn rijke oeuvre toegevoegd. Als geen ander weet hij met een vlijmscherpe blik de sociale misstanden in zijn thuisland aan de kaak te stellen, zoals een gezin onder druk van flexcontracten in de zorg en de pakketdiensten. Publieksprijs.
Ricky en Abby wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.
‘Sorry We Missed You’ is na een omvangrijk oeuvre de laatste film van de Britse regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama ‘The Wind that Shakes the Barley’ en in 2016 voor het door publiek omarmde ‘I, Daniel Blake’.
‘Sorry We Missed You’ werd eveneens geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes.
“Dit is een cruciale, empathische kreet van een film die de toenemende crisis van de flex-contract-economie met bewonderenswaardige intentie een spiegel voorhoudt” (Guardian)
“Een ongelooflijk charmant ensemble stuk. Als er gerechtigheid is, zal het worden herinnerd bij het verdelen van de prijzen” (Empire)
Dinsdagavond 15 februari ’22 heeft de minister van gezondheid weer gesproken en zijn boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden in stappen afgebouwd. De culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 01:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen weer op de oude tijd […]
Dinsdagavond 25 januari ’22 hebben de premier en de minister van gezondheid weer gesproken en hun boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden versoepeld, de culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 22:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen een half uur eerder […]