De Amerikaanse regisseur Lee Isaac Chung had bijna gedesillusioneerd de filmwereld vaarwel gezegd, toen hij met Minari een alom bejubelde film maakte, gebaseerd op zijn jeugd als migrantenzoon. Zuid-Koreaanse migranten die op het platteland van Arkensasde de Amerikaanse Droom najagen.
Het Koreaanse gezin Yi besluit het stadse leven in te ruilen voor het landelijke Arkansas om daar hun ‘American dream’ waar te maken. Jacob hoopt dat een boerderij zijn gezin aan een beter leven zal helpen, maar de nieuwe omgeving brengt flink wat uitdagingen met zich mee. Financieel gaat het ze niet voor de wind en de hartafwijking van hun zoon David, houdt de familie constant op hun hoede. Toch proberen ze samen een weg te vinden in het boerenleven. Maar als grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.
De film komt tot leven door het uitzonderlijke acteerwerk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij de vele nominaties en prijzen die Minari binnensleepte, het acteerwerk het meest werd beloond – inclusief de Oscar in de categorie beste bijrol voor Yuh-Jung Youn (De Filmkrant)
Minari is een film die in je hart kruipt. (De Volkskrant)
“Minari”: migratieverhaal vol licht, humor and nostalgia (NRC)
Dromen met vallen en opstaan (Geekstar)
Dinsdagavond 15 februari ’22 heeft de minister van gezondheid weer gesproken en zijn boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden in stappen afgebouwd. De culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 01:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen weer op de oude tijd […]
Dinsdagavond 25 januari ’22 hebben de premier en de minister van gezondheid weer gesproken en hun boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden versoepeld, de culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 22:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen een half uur eerder […]