JACKIE vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende dagen van nationale rouw door de ogen van de iconische First Lady. Hoofdrolspeelster Nathalie Portman zet een gedenkwaardige rol neer, die terecht is genomineerd voor een Oscar.
Het ene moment was ze First Lady van de vrije wereld, het volgende moment keek ze met bloedvlekken op haar mantelpak en het lichaam van haar vermoorde echtgenoot in het laadruim toe hoe vicepremier Lyndon B. Johnson werd ingezworen in het vliegtuig op weg naar huis. Tot dan toe, en nog steeds eigenlijk, stond Jackie Kennedy vooral bekend om haar beheerste en breekbare voorkomen, stijlvolle mantelpakken en haar persoonlijke missie om het Witte Huis te vullen met belangrijke artefacten uit de Amerikaanse geschiedenis. Ondanks het feit dat ze nooit welkom was tijdens belangrijke besprekingen in het ovale presidentiële kantoor, was Jackie toch bijzonder intelligent en goed op de hoogte. Een week na de moord nodigde ze een journalist uit om haar verhaal van haar vermoorde echtgenoot te vertellen. Niet omdat ze van mening was dat hij rooskleuriger moest worden herinnerd, maar wel dát het volk hem moest onthouden.
Hoofdrolspeelster Nathalie Portman is genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice. In deze film is acteur John Hurt (MIDNIGHT EXPRESS, THE ELEPHANT MAN) in een van zijn laatste rollen te zien. Hij overleed op 25 januari 2017 op 77-jarige leeftijd.
“ Natalie Portmans vertolking van de ongrijpbare Jacqueline Kennedy grijpt je stevig vast en de onberekenbare klanken van Mica Levi’s composities trekken je nog dieper het intrigerende stukje geschiedenis in. Terecht genomineerd voor drie Oscars – Beste Actrice, Beste Kostuums en Beste Muziek – en eigenlijk verbazingwekkend dat dit er niet meer zijn.” (Parool)
“Meer nog dan een biopic is Jackie daarmee het fascinerende verhaal van hoe een verhaal gecreëerd wordt. Alternative facts avant la lettre, hier kan Trump nog wat van leren.” (AD)
Dinsdagavond 15 februari ’22 heeft de minister van gezondheid weer gesproken en zijn boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden in stappen afgebouwd. De culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 01:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen weer op de oude tijd […]
Dinsdagavond 25 januari ’22 hebben de premier en de minister van gezondheid weer gesproken en hun boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden versoepeld, de culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 22:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen een half uur eerder […]