De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester.
De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfverzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter. Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op IFFR.
“Corpus Christi is op z’n sterkst op al die momenten dat de film niet voor de makkelijke weg kiest. Geen grote woorden in de kerkdienst die Daniel op zondag geeft. Geen melodrama, ook al is het allemaal net klunzig genoeg om geloofwaardig te zijn voor een jongen die geen seminarie heeft doorlopen.” (Trouw)”
“In sommige recensies – de film is al een jaar oud – lees ik de kritiek dat Daniels aanwezigheid weinig wezenlijks verandert in het dorp. Maar kijk goed: tien minuten voor het einde gebeurt er iets in de kerk dat de aanwezigheid van het Heilige bevestigt. Daarna gaat het verschrikkelijk mis, ja, maar dat ene moment is er, zonder enige twijfel.” (De Groene Amsterdammer)
Dinsdagavond 15 februari ’22 heeft de minister van gezondheid weer gesproken en zijn boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden in stappen afgebouwd. De culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 01:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen weer op de oude tijd […]
Dinsdagavond 25 januari ’22 hebben de premier en de minister van gezondheid weer gesproken en hun boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden versoepeld, de culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 22:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen een half uur eerder […]