Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Winnaar van de publieksprijs van het International Filmfestival Rotterdam 2019.
In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Omdat ze me leven hebben gegeven.” De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.
Om het verhaal kracht bij te zetten werkte Labaki met een cast van grotendeels niet-professionele acteurs, die gelijkwaardige situaties hebben meegemaakt. De indrukwekkende acteerprestaties en Labaki’s directe stijl maken van ‘Capharnaüm’ een authentieke, emotioneel overtuigende film die op de voorbije editie van Cannes een staande ovatie kreeg en bekroond werd met de Juryprijs.
Op het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) 2019 won de film de publieksprijs.
“De Syrische Zain Al Rafeea, die Zain speelt, heeft een ongelooflijke uitstraling: je gelooft hem onmiddellijk in al zijn woede en vindingrijkheid” (Volkskrant)
“Indringende, empathische en emotionele film over het lot van straatkinderen in Beiroet.” (Lumiere)
Dinsdagavond 15 februari ’22 heeft de minister van gezondheid weer gesproken en zijn boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden in stappen afgebouwd. De culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 01:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen weer op de oude tijd […]
Dinsdagavond 25 januari ’22 hebben de premier en de minister van gezondheid weer gesproken en hun boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden versoepeld, de culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 22:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen een half uur eerder […]