Frans sociaal drama over de twintigjarige Mathieu die een taakstraf heeft gekregen. Vanwege zijn bijzondere muzikale gave mag hij die uitvoeren op een speciale plaats. Hij komt onder de vleugels van de directeur van het conservatorium die zijn ruwe talent wil verfijnen. Mathieu én het publiek ondervinden “De kracht van muziek” en zo komt een ommekeer in Mathieus’ bestaan binnen handbereik…
De 20-jarige Mathieu Malinski is een getalenteerde pianist, maar zijn liefde voor de muziek houdt hij voor zijn omgeving geheim. Hij waakt over zijn broertje David en helpt zijn moeder die haar tijd moet verdelen over verschillende banen sinds zijn vader hen in de steek liet. Wanneer Mathieu in aanraking komt met de politie krijgt hij hulp van Pierre, het hoofd van het conservatorium. In ruil daarvoor moet Mathieu een taakstraf uitvoeren in het conservatorium. Pierre ziet echter al snel hoe getalenteerd Mathieu is en heeft grotere plannen voor hem in het vizier…
In ‘Au bout des doigts’ valt naast de fraaie muziek volop te genieten van twee ijzersterke acteurs: Lambert Wilson, de verdoemde abt uit ‘Des hommes et des dieux’ en de Britse Kristin Scott Thomas, voor wie Frankrijk een tweede thuis is (‘Haar naam was Sarah’). Wilson speelt de conservatoriumdirecteur die de muzikaal begaafde crimineel onder zijn hoede neemt en Scott Thomas de strenge lerares die de jonge pianospelende inbreker de verschillen tussen de octaven bijspijkert.
“Een sympathiek relaas dat je soepel deelgenoot weet te maken van Mathieus muzikale coming out” (Volkskrant)
“Sterk als het gaat om de transcendente kracht van muziek” (NRC)
Dinsdagavond 15 februari ’22 heeft de minister van gezondheid weer gesproken en zijn boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden in stappen afgebouwd. De culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 01:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen weer op de oude tijd […]
Dinsdagavond 25 januari ’22 hebben de premier en de minister van gezondheid weer gesproken en hun boodschap was duidelijk. De maatregelen tegen de uitbreiding van het COVID-19 virus worden versoepeld, de culturele instellingen krijgen weer een beetje lucht en mogen tot 22:00 uur open blijven! Dat betekent dat wij onze voorstellingen een half uur eerder […]